2014 m. liepos 24 d., ketvirtadienis

Vasaros naujienos 2

Prasklaidę vasaros tylą "Šiaulių" futbolo klubas vėl, daugiau kaip savaitę, apsitvėrė tylos siena ir jokių žinių apie peržiūroje dalyvaujančių žaidėjų likimą nepateikė. Kadangi pavardžių ir tikslaus skaičiaus neminėjo nei viena komanda, galima spėti, kad tai buvo sisteminė problema. Seniau buvo įprasta, kad perėjimų langui artėjant prie pabaigos pasipildavo naujienos. Šiemet tų naujienų turėjo būti kaip niekad daug, pirmiausia dėl situacijos "Dainavos" ir "Ekrano" komandose, bet nebuvo. Mano spėjimas, kad klubai paraiškas pateikė paskutinę minutę. Dar antradienį buvo reportažas iš Panevėžio kur klubo prezidentas pasakojo, kad treneris išvykęs derasi dėl naujų žaidėjų. O kadangi tokių "studentų" dirbančių paskutinę naktį buvo ir daugiau, LFF ar A lygos institucija kuri rūpinasi žaidėjų registracija tiesiog nespėjo visko įregistruoti ir sutikrinti. Kaip dažnai būna - niekas nekaltas, arba kalti visi. Priklauso nuo pasirinkto požiūrio ar tylėsi ir apsimesi, kad viskas - OK. Ar šauksi, viešinsi ir viskuo piktinsiesi.

Susidarius tokiai situacijai ir nesulaukus naujienų iki šiandien vakaro, įlindau dar kartą į "Šiaulių" komandos puslapio skyrelį "KOMANDA". Ten radau penkias naujas nuotraukas ir pavardes. Visos jos mums jau matytos, keturios buvo paviešintos prieš savaitę klubo svetainėje, o patikslintos čia. Penktoji - Marozo girdėta prieš kelis metus kai žlugus "Vėtrai", keliems mėnesiams Jevgėnijus buvo užklydęs čia. Tą kart Morozas daug galimybių pasireikšti negavo ir rungtyniavo ne daug. Po to sekė "Ekranas", "Reo", "Dainava", "Granitas". Klubus keitė dažnai ir niekur iki galo nepritapo. Verta paminėti, kad į "Dainavą" Marozą pasikvietė būtent dabartinis "Šiaulių" treneris Jarmalavičius. Tada, kai pirmą kartą, Morozas atvyko į Šiaulius apie jį informacijos buvo ne daug. Nebuvo aišku kurioje pozicijoje jam žaisti geriausia, buvo žinoma, kad jis universalus žaidėjas. Toks futbolininkas labai naudingas ant atsarginių žaidėjų suolelio, bet kai reikia lyderio - tada neaišku ko iš jo tikėtis. Dabar yra kitaip, paskutinėse keliose komandose, o ypač "REO" atrodė, kad geriausiai Jevgenijus jaučiasi rungtyniaudamas pozicijoje "po puolėju". Tai nėra kuriantis saugas, kuris dalina vieną po kito rezultatyvius perdavimus, koks buvo Babičius, tai kito stiliaus žaidėjas. Geriausiai šią poziciją pernai metais iliustravo Nerijus Valskis, Marijampolės "Sūduvoje". Abu žaidėjai greiti, turintys neblogą smūgį iš toli. Reikia tikėtis, kad naujajam šiauliečiui pasiseks įsilieti į komandos gretas taip kaip prieš porą metų pavyko Valskiui "Sūduvoje".

Jei informacija nesikeis turime penkis naujokus: Elmin Gasanov, Andrej Stinca, Stefan Caraulan, Tarmalan Kazubaev ir minėtąjį Jevgėnij Maroz. Kokybiniu lygiu naujokai, tikriausiai, neprilygs žaidėjams kurie paliko komandą, tačiau pritapti ir tapti tikra komandos dalimi jie gali. Jauni šiauliečiai tobulėja ir jei naujokai greitai įsilies į komandą, vaizdas gali gautis visai neblogas. Tuo galėsime įsitikinti jau rytoj rungtynėse prieš, taip pat, atsinaujinusią "Kruoją". Rungytnės 19h Šiaulių centriniame stadione arba per Futbolo.tv
Gerų varžybų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą