2015 m. birželio 13 d., šeštadienis

Draugšikos rungtynės: Šiauliai 0-1 Jelgava

Po ilgesnės pertraukos vėl atsirado galimybė pamatyti gyvą futbolą. Vasarą vykstančios draugiškos rungtynės pirmiausia asocijuojasi su komandos permainomis. Kai komandai būna prastesni laikai, būtent vasarą komandoje įvyksta nemaži pokyčiai, o draugiškos rungtynės leidžia pamatyti ko galima tikėtis antrojoje sezono dalyje.

Šiauliai - Jelgava 2015-06-13


Bet ši pertrauka dar nebuvo ta tikroji vasaros pertrauka, o ir rungtynės buvo "ant durniaus". Panašu, kad komanda susidūrė su labai rimtomis bėdomis norėdami surinkti 11 žaidėjų rungtynėms. Tą padaryti padėjo priešininkai, paskolindami vartininką. Tai gi visas rungtynes abiejų komandų vartus gynė žaidėjai pasipuošę Jelgavos komandos aprangomis. Klausimas kur mūsiškiai vartininkai, bet abejoju ar kas į jį atsakys. Ant suolo liko tik du labai jauni žaidėjai.
Kadangi žaidė tik tie kurie galėjo, tai daug kalbėti apie taktinį komandos išsidėstymą nėra ko. Buvo daug naujų ir nematytų dalykų, tokių kaip Radavičius centro gynėjo pozicijoje, antro kėlinio pabaigoje. 

Jelgava turėjo savo palaikymą
Nors šiemet komandos rezultatai labai prasti, o sudėtis buvo labai eksperimentinė, bet rungtyniaujant prieš Latvijos komandą pergalės visada norisi. Ją šeimininkai galėjo išplėšti besibaigiant rungtynėms, kai Petrauskas pakilo aukščiau ir tiksliu perdavimu išvedė vieną prieš vartininką Medžiaušį. Medžiaušis taip gerai išėjo prieš vartus, kad galėjo pasitaisyti kamuolį ir pagalvoti kur mušti, bet net ir tai jam nepadėjo įveikti vartininko.
Dar po kelių minučių, jau žaidžiant teisėjo pridėtą laiką Jelgavą įmušė vienintelį rungtynių įvartį. Pasitvirtino amžina taisyklė - Neįmuši tu, įmuš tau.

Pačios rungtynės nebuvo geros, progų daug sukurta nebuvo, nes labai trūko rimto ir gero vidurio saugų žaidimo. kurti buvo sunku, perdavimų daug buvo netikslių, o be tokių dalykų sunku tikėtis gerų rungtynių. Per visas rungtynes Šiauliai turėjo aibę galimybių po kampinių ir baudos smūgių, bet nei vieno iš jų nepavyko atlikti kokybiškai, kad kiltų rimtesnis pavojus, O svečiai turėjo daugiau pusprogių, bet skolintą vartininką sugebėjo įveikti tik kartą.

Eilinis nenusisekęs kampinis

Rungtynės kuriose nepavyko patirti pergalės džiaugsmo, o ir klausimų po jų atsirado dar daugiau. Kur Valinčius? Kur visi legionieriai? Kodėl šiandiena rungtyniavo tik Kožans, o nebuvo kitų. Paprasčiausias atsakymas būtų, kad jie išvykę namo ir nespėjo grįžti, bet tada kyla klausimas, kodėl nespėjo grįžti jei apie šias draugiškas rungtynes jau buvo žinoma, kuris laikas. Na, bet jei žaidžiama tik "šiaip", ant "durniaus" tai galima susirinkti ir be vartininkų. Nereikia per daug norėti iš klubo, kuris neturi šeimininko.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą