2015 m. kovo 25 d., trečiadienis

Pirmas žingsnelis į priekį

Kovo 22d. atidaryta taškų sąskaita
Apie rungtynes su "Atlantu"

Lieka tik tikėtis, kad tai buvo pačios prasčiausios sezono rungtynės. Pats galėjau matyti tik antrą kėlinį. Prieš pradedant žiūrėti galvojau, kad įrašą pirmo kėlinio pažiūrėsiu vėliau. Bet to nebedariau, nes pilnai užteko antro kėlinio per kurį "Atlantas" visiškai dominavo, o šiauliečiai ne tik grybavo aikštėje, bet ir atrodė visiškai sužlugdyti.

Kai komanda pralaimi vienas po kitų varžybų jai gresia kristi į psichologinę duobę, o rungtynės su Atlantu parodė, kad "Šiauliai" tą dieną jau buvo duobėje. Nesėkmingas pirmas kėlinys visiškai palaužė žaidėjus ir buvo gėda žiūrėti, kaip komanda visiškai nerodo noro kovoti ir leidžia varžovams iš savęs tyčiotis.
Psichologiškai toks pralaimėjimas paveikė  ne tik žaidėjus, bet ir vyriausiąjį trenerį, kuris sunkiai rinko žodžius kaip pakomentuoti rungtynes ir prišnekėjo neaiškių dalykų apie treniruotes, žaidėjus ir pačio pasitraukimą.

"Atlantas" tiesiog pasinaudojo mūsiškiu padrika gynyba, ypač tada kai yra užsižaidžiama varžovų aikštės pusėje, o tada atsikertama. "Atlanto" puolėjas yra kibus, staigus ir greitas žaidėjas, todėl pasyvūs ir nenorintis kovoti gynėjai jam yra tikras saldainis. Gerai, kad ir pas Panyukovą jautėsi atsipalaidavimas ir jam ne visada pavykdavo pergudrauti Valinčių, kitaip "Šiauliai" būtų galėję pagerinti ir pernykštį "Sūduvos" rezultatą prieš Žalgirį.

Apie rungtynes su "Kruoja"

Po tokių baisių rungtynių su "Atlantu", "Kruojai" turėjo būti šiek tiek neramu. Pirmiausia todėl, kad Šiauliams reikėtų labai pasistengti, kad sužaisti taip pat prastai kaip Klaipėdoje. Pakruojo komanda yra labiau gynybinio stiliaus todėl yra parankesnis varžovas "Šiauliams". Iš kitos pusės šiauliečiai labai prastai gynėsi nuo standartinių atakų, o pernai "Kruoja" pasižymėjo kaip komanda, kuri puikiai išnaudoja tokias situacijas.

Rungtynes "Kruoja" pradėjo labai gerai. Nors prieš kelis turus daugiausiai problemų Pakruojis turėjo su saugų linija, dabar ji atrodė labai solidžiai. Gynybiniais veiksmais rūpinosi Diarra, atakų kūrimu Eliošius, o Galkevičius padėdavo Beniušiui priekyje. Bet kelios pavojingos atakos vaisių nedavė ir žaidimas šiek tiek išsilygino.
Įvartis vis dėl to krito į mūsų vartus įpusėjus pirmajam kėliniui. Šiais metais dauguma įvarčių, kurie krenta į mūsų vartus būna  būtent tokie, kokį ir pavyko įmušti aikštės šeimininkams. Vėl buvo atsikirsta atakoje, o kamuolį perėmęs Eliošius iškart jį pasiuntė į priekį, kur gynėjams už nugarų kirto Birškys. Komanda atsikirto ir gavo įvartį, atsikerta ji šiemet dažnai ir įvarčių gauna daug. Įdomu kiek kartų dar matysime panašias situacijas šiame sezone.

Rungtynės nebuvo gražios, bet jos buvo kovingos. Kai rezultatas tapo 0-1 abi komandos turėjo nemažai progų pasižymėti, nors atakų gražių ir nebuvo. Pakruojiečiams pasižymėti nepavyko, o Šiauliai sugebėjo persverti rezultatą. Abu įvarčiai buvo labai tokie pat, kartojant komandos draugų smūgius ir nukreipiant kamuolį į jau tuščius vartus.
Įvarčius vėl pelnė krašto saugai. Kol kas komanda yra pasižymėjusi 6 kartus, o puolėjų sąskaitoje vis dar 0.

Nedaug trūko, kad Šiauliai iškovotų ne tašką, o visus tris. Pakišo koja gynyba, reikėjo kantriai apsiginti nuo paskutiniu atakų, kurių buvo labai daug. Prie to tikriausiai prisidėjo ir keitimai, nes pasirodė du jauni saugai, kurie nesugebėjo ilgiau pakontroliuoti kamuolio.
Reikia dar pažymėti, kad ta ataka kai Kruoja sugebėjo išlyginti rezultatą buvo, tikriausiai, gražiausia visose rungtynėse.

Po rungtynių į galva atėjo mintis. Jei tai būtų buvusios pirmos sezono rungtynės tai žaidimas nebūtų džiuginantis, bet būtų pateisinamas. Realybė tokia, kad tai buvo jau ketvirtasis turas ir Šiauliai tik dabar pradeda įeidinėti į formą ir į tokį žaidimą su kuriuo galima pagalvoti apie taškus.
Praždiai ir tiek užteks, nes viskas palaipsniui ir kai komanda taps vis tvirtesnė tada galės pradėti reikalauti ir grožio, bei kokybės.

Apie debiutus

Rungtynėse prieš "Atlantą" į komandą po traumos grįžo Rapalavičius. Nors debiutas ir buvo labai prastas, bet jis yra svarbus komandai, nes Gašpuičiui sezono pradžia taip pat buvo prasta, todėl justi konkurenciją šiems jauniems žaidėjams yra svarbu, konkuravimas tarpusavyje dėl vietos sudėtyje jiems turėtų padėti greičiau tobulėti.

Sekmadienį buvo dar trys debiutai. Tai Gedmino ir Vorobjovo grįžimai po traumų ir ruso Ivanov debiutas vyrų futbole.
Praėjusį sezoną, nepaisant savo jauno amžiaus, Gedminas ir Vorobjovas buvo vieni komandos lyderiai ir tikrai pagrindinės sudėties žaidėjai. Nors šie jauni žaidėjai išsiskiria tarp savo bendraamžių A lygoje, bet kol kas traumos jiems neleidžia pilnai atsiskleisti. Sekmadienį jie abu atrodė prastokai, nors Gedminas ir pelnė įvartį, bet už kamuolio kabinosi retai, taip pat nepamėtėm nei vieno reido su kamuoliu, kurie jam yra įprasti.

Maksim Ivanov visą žiemą dalyvavo komandos peržiūroje, bet oficialiai komandos nariu tapo visai neseniai. Draugiškose rungtynėse šis vidurio saugas nepasirodė kažkuo įsimintinas, todėl kol kas manau, kad tapti pagrindinės sudėties žaidėju jam gali padėti tik kitų žaidėjų diskvalifikacijos ar traumos. Bet tai jaunas žaidėjas ir viskas jam dar prieš akis. Gal būt aš klystu ir jis bus toks pat jaunas ir geras rusas koks buvo Mushnikovas pirmajame savo sezone Šiauliuose.

Apie artėjančia pertrauka

Pirmą kartą istorijoje "Šiauliai" sužais draugiškas rungtynes su Lenkijos aukščiausios lygos komanda. Tokia žinia buvo netikėta, nes prieš sezoną "Šiauliai" rinkosi tradicinius priešininkus iš Lietuvos ar Latvijos. Rungtynės bus penktadienį, o žinant koks susidomėjimas futbolu yra Lenkijoje, gal būt galima tikėtis ir tiesioginės vaizdo transliacijos.
Nors pertrauka bus beveik dvi savaites, bet apie atostogas kalbos ir būti negali. Taisytinų dalykų yra labai daug ir reikia tikėtis, kad pertrauka bus išnaudota tikslingai ir komanda grįžusi į čempionatą bus labiau konkurencinga. Reikia pradėti kilti iš dugno, o ir likę 4 varžovai pirmajame rate nebus labai baisūs.
Komandos treneris vis dar kalba apie galimus naujokus. Galima suprasti, kad vis dar sudėtis yra formuojama. Nors praktiškai, bet kurios pozicijos žaidėjas komandai nepamaišytų, vis dėl to labiausiai norėtųsi mušančio įvarčius puolėjo.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą