2015 m. vasario 3 d., antradienis

Apie naujokus

Iki sezono pradžios liko tik 4 savaitės! VALIO!
Todėl natūralu, kad naujienų srautas, pastarosiomis dienomis, stipriai padidėjo. Per paskutines 8 dienas Šiaulių komandą papildė keturi žaidėjai ir buvo sužaistos vienos draugiškos rungtynės. Taip pat šiandiena futbolo.tv paruošė trumpą interviu su mūsų naujuoju direktoriumi: http://www.futbolo.tv/reportazai/2014-metai/reportazai/a-sakavickas-visus-uzsibr-ztus-planus-sieksime-rodyti-darbais
Rungtynės buvo praloštos, gana, gėdingu rezultatu. Tačiau galime spėti, kad kaip ir rungtynėse su "Spyrių", pagrindinė komandos sudėtis žaidė tik pirmą kėlinį. Jį ir laimėjo 1-0. Rytoj su kitais latviais komanda pasitikrins dar kartą, šį kartą varžovas bus rimtesnis - Ventspilio klubas. Jei tikėsime Utenio pranešimu, šią savaitė lauks dar vienos rungtynės, būtent su Uteniu. Jos turėtų vykti Šiauliuose, bus puiki proga dar kartą pažiūrėti kaip formuojama komanda.
O iki tol kaip ir žadėjau, toliau aprašau ir įvertinu naujuosius komandos narius.


Naujieji klubo varininkai pozuoja su vienu didžiausiu tarpsezonio "laimikiu". fcsiauliai.lt nuotr.
Tadas Eliošius 24 metai, atakuojantis saugas. (2014m Atlantas)

Apie karjerą: A lygoje įsitvirtino būdamas 18 metų. Per tuos metus žaidė: "Vėtroje", "Kruojoje", "Sūduvoje" ir "Atlante". Prieš keletą metų buvo vienu perspektyviausiu Lietuvos futbolininku. Į A lygą įsiveržė, padedamas trenerio Virginijaus Liūbšio. Būtent prie šio trenerio ir prabėgo, kol kas, geriausi saugo metai. Tai buvo 2011 metų sezonas, praleista "Sūduvoje" kai Eliošius per sezoną įmušė 13 įvarčių. Tiesa, po tokio sėkmingo sezono, sekė nebe tokie geri metai ir tiek Marijampolės, tiek Klaipėdos komandos, tikriausiai, nerodė didelio noro Tado išlaikyti savo gretose.
Tomas Ražanauskas. Tadas Eliošius ir Tomas Ražanauskas nemažai laiko praleido abu būdami aikštėje ir vilkėdami tos pačios komandos marškinėlius. Kartu jie pusantrų metų praleido Vilniaus "Vėtroje" ir pusmetį Marijampolės "Sūduvoje". Abu rungtyniavo saugų linijoje, todėl susikalbėjimo ir vienas kito supratimo neturėtų trūkti.
Vaidmuo komandoje: Kol nėra pilnai suformuota komanda sunku spręsti kurioje pozicijoje Tadui teks rungtyniauti. Bet įvarčių skaičius leidžia tikėtis, kad ir kokioje pozicijoje Eliošius bus pastatytas, varžovų vartams jis bus pavojingas. Tadas per karjerą yra žaidęs "po puolėjais", taip pat jis gali puikiai sužaisti ir krašto saugo pozicijoje, o reikalui esant ir puolėjo. Asmeniškai aš tikiuosi, kad šį sezoną saugui pavyks vėl apie save priminti Lietuvos futbolo gerbėjams ir vėl tapti "geresniu iš brolių Eliošių" (nors Tautvydo žaidimas taip pat labai imponuoja).
Įdomus faktas: Per paskutinius 6 sezonus A lygoje, Tadas Eliošius 5 metus baigė su A lygos medaliu ant kaklo.


Povilas Valinčius 25 metai, vartininkas. (2014m MRU)

Apie karjerą: Dar vienas žaidėjas, kuris asmeniškai, turi būti dėkingas Virginijui Liubšiui, už įsitvirtinimą A lygoje. Būtent padedant šiam treneriui Povilas tapo pagrindiniu vartininku "Vėtros" komandoje, tą patį darbą tęsė ir "Sūduvoje". O kai po sėkmingų sezonų pasitaikė proga išvykti į Rumuniją, sėkmė baigėsi. Trys sezonai praleisti ant atsarginių suolelio ir tenka viską pradėti iš naujo. Pradžia buvo padaryta praėjusių metų rudenį, kai Povilas antrojoje sezono pusėje padėjo MRU iškovoti sidabro medalius, I lygoje. Dabar reikia padėti Šiaulių komandai.
Tomas Ražanauskas. Lygiai taip pat kaip ir Tadas Eliošius, Povilas Valinčius su Tomu Ražanausku praleido tą patį laikotarpį rungtyniaudami Vilniuje ir Marijampolėje. Tikriausiai, asmeninės simpatijos ir draugystės buvo pagrindiniai svertai prisiviliojant šį vartininką.
Vaidmuo komandoje: Net neabejoju, kad įsigytas tam, kad užimtų pagrindinio vartininko poziciją.
Įdomus faktas: Valinčius debiuto rungtynes, A lygoje, sužaidė prieš Šiaulių komandą 2007 metais. Rungtyniaujant "Vėtros" ir Šiaulių komandoms, antrajame kėlinyje, traumą gavo pagrindinis "Vėtros" vartininkas Vaidas Žutautas. Todėl Povilui teko kilti nuo suolo ir įsijungti į vyrų futbolą.

Sergejs Kožans 28 metai, centro gynėjas. (2014m GKS Tychy, Lenkija)

Apie karjerą: Patyręs ir aukšto lygio futbolo matęs žaidėjas. Iš "Skonto" komandos išvyko 23 metų ir praleido 3, neblogus, sezonus "Lechia" klube. Žinant, kad "Lechia" rungtyniavo Ekstraklasa pirmenybėse, o Kožans ten sužaidė 43 rungtynes, abejonių dėl šio žaidėjo lygio nekyla. Bet gyvenime taip būna, kad po gerų etapų ateina blogesni. 2013 metais Kožans nepavyko įsitvirtinti Baltarusijoje ir jis grįžo į savo gimtąjį klubą prikelti karjeros. Jau sekančiais metais tai bent iš dalies padaryti pavyko, nes Sergejs vėl gavo galimybę tęsti savo karjerą užsienyje. Po pusmečio praleisto I Lenkijos lygoje, sekanti stotelė - Šiauliai.
Vaidmuo komandoje: Žvelgiant į šio žaidėjo CV nekyla didelių abejonių, kad jam bus numatyta vieno iš lyderių vieta. Tai pasimatė jau ir pirmosiose draugiškose rungtynėse, kai Kožans aktyviai ir garsiai rikiavo savo komandos gynybinius veiksmus. Aukštas gynėjas gali tapti pavojingu ginklu standartinėse situacijose, ypač žinant, kad komandoje bus Radavičius, kuris puikiai skersuoja kamuolį.
Įdomus faktas: Sergėjus yra Rygos "Skonto" auklėtinis, kaip ir dauguma latvių kurie atstovavo Šiaulių komandai pastaruosius metus. Žinant, kad Antanas Sakavickas taip pat dirbo šiame klube, nebus nuostabu jei tokių žaidėjų skaičius dar labiau išaugs.

Ernestas Pilypas 24 metai, krašto gynėjas. (2014m Kruoja)

Apie karjerą: Ilgiausias šiauliečio karjeros etapas, kaip ir pridera, prabėgo Šiauliuose. Po to kai Ernestui suėjo 21 metai ir jo sutartis su Šiaulių komanda baigėsi, bandė užsikabinti vienoje iš komandų Vokietijoje. Šis etapas nebuvo sėkmingas, o gaila, nes prieš išvykstant į Vokietiją jis buvo vienas iš patikimiausių Šiaulių komandos žaidėjų. Praėjęs sezonas nebuvo nei labai geras, nei labai blogas. "Kruoja" iškovojo sidabrą, o Ernestas kovojo ir sudarė konkurenciją kitiems gynėjams, tiesa užtikrintu pagrindinės sudėties žaidėju jis netapo ir, tikriausiai, dėl šios priežasties paliko komandą.
Vaidmuo komandoje: Iki šiol, visus sezonus kai Pilypas žaidė, tiek Šiauliuose, tiek Pakruojyje, jam nuolat reikėjo kovoti dėl vietos startinėje sudėtyje. Ar taip pat bus ir šiemet, pamatysime kai bus baigta komplektacija. Mano nuomone, šiauliečio lygis turėtų tenkinti komandą ir jis pilnai gali susitvarkyti su dešiniojo krašto gynėjo pareigomis.
Įdomus faktas: Per 69 sužaistas rungtynes A lygoje, Ernestui Pilypui pavyko pasižymėti įvarčiu tik vienose rungtynėse. Tai jis padarė pernai ir įmušė iš kart 2 įvarčius. Tiesa tas rungtynes gynėjas rungtyniavo saugo pozicijoje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą