2015 m. vasario 28 d., šeštadienis

Stumbras 3-1 Šiauliai

Ilgai lauktas sezono startas apkarto kaip reikiant. Prieš rungtynės kankino prasta nuojautą. Pasiruošimas sezonui buvo prastas, komandą išvakarėse užpuolė traumos, o "Stumbras" iš pirmo žvilgsnio tokių problemų neturi. Įvertinus šiuos skirtumus galvojau, kad rungtynės gali baigti lygiosiomis, o slapčia tikėjausi ir netikėtos pergalės minimaliu skirtumu. Deja tai ką pamatėme šeštadienio dieną buvo kur kas blogiau.

Paskelbus komandos sudėtį paaiškėjo, kad prie jau žinomų traumuotų žaidėjų: Hadžič, Pilypo reikia pridėti ir Gedminą, Rapalavičių bei Kožansą. Pastarųjų netektis labai skaudi, nes Šiaulių komanda taip yra suformuota, kad liko tik vienas centro gynėjas - Gašpuitis. Šią spragą kamšyti buvo patikėta Šiaulių akademijos auklėtiniui Simonui Jurgilui, kuriam tai buvo debiutas A lygoje.
Kita probleminė pozicija buvo dešinio krašto gynėjo, kur pagal planą turėjo rungtyniauti  Ernestas Pilypas. Dideliam mano nustebimui joje šiandiena rungtyniavo Dovydas Medžiaušis. Taip, Dovydas ten yra jau bandytas praėjusiai metais, kai dar treneriu buvo Jarmalavičius ir atrodo, kad nepasimesdavo. Šiemet, bent kiek teko matyti pasirengimo rungtynių, Medžiaušis buvo ruošiamas puolėjo pozicijai. Likau nustebęs, nes mano nuomone racionalesnis sprendimas būtų buvęs jei šią poziciją butų užėmęs ukrainietis Semenyuk. Jis labiau patyręs ir interneto platybėse labiau įvardijamas kaip krašto gynėjas  nei, kad krašto saugas.

Šiauliai - Stumbras 2015-02-28
Rungtynės prasidėjo ir kaip pridera šeimininkams, jie iškart pabandė paspausti svečių komandą. Jau pirmieji bandymai pasirodė labai sėkmingi ir panašu, kad dar labiau įkvėpė pasitikėjo debiutantų komandai. Net neabejoju, kad Dariaus Gvildžio ir buvo tokie nurodymai, spausti varžovą žaisti kietai ir agresyviai, kad treneris nemelavo ir šis planas veikia "Stumbro" žaidėjai nuo pirmų minučių ir įsitikino. Tuo tarpu "Šiaulių" treneris Ražanauskas panašu, kad tokio pasitikėjimo savimi iš varžovų nesitikėjo, todėl išleista sudėtis kur kas labiau buvo orientuota į puolimą ir į laisvą žaidimą.
Galima sakyti, kad trenerių kovą Ražanauskas pralaimėjo į vienus vartus, nes pirmasis kėlinys vyko visiškai ne pagal scenarijų. Komanda atrodė išsiderinusi, nervinga, niekas nesisekė. Tokios būsenos komanda gal ir netikėta, tačiau kaltę galima suversti ant prasto pasiruošimo sezonui taip pat traumų ir kitų problemų. Ko negalima suprasti, tai kaip taip gali būti, kad į sezono atidarymą komanda eina nenusiteikusi kovoti iš visų jėgų. Praleidžiant vieną po kito įvarčius žaidėjų veiduose nebuvo matyti pykčio ir užsivedimo.. Atrodė, kad tai sezono pabaiga ir komanda jau susitaikiusi, kad dėl nieko jie nebekovoja.

Pirmasis kėlinys buvo toks, kad galėjo pamatyti begale prastų momentų prie savų vartų, kai vienas prieš vieną varžovai nesunkiai įveikdavo mūsiškius. Visi įvarčiai krito po gynėjų klaidų, bet saugai ir puolėjai taip pat žaidė prastai, nes prie priešininkų vartų buvo sukurti vos pora pavojingesnių momentų, kurių autorius buvo Jasaitis.
Antrajame kėlinyje teko keisti vartininkus. Į aikštę žengė jaunasis Mikšėnas, kuriam skirtingai nei jo pirmtakui pavyko išsaugoti vartus sausus ir poroje momentų puikiai išgelbėti komandą nuo visiško sutriuškinimo.
Puolime nieko nauja nebuvo. Trūko labai susižaidimo tarp vidurio saugų jei lyginti su praėjusiu sezonu tai atrodė, kad Petrauskas su Tamaziu žaidžia skirtingose komandose ir tarpusavyje visiškai neranda bendros kalbos. Vaizdas kardanaliai pasikeitė po to kai Eliošius uždirbo 11m baudinį, kurį sėkmingai realizavo Radavičius. Komandos žaidimo kokybė neišaugo, bet atsirado kova ir užsivedimas, to ir užteko, kad paskutinės 15 minučių tapo įdomesnėmis žiūrėti. Ne daug trūko, kad pasižymėtų ir Moraes, deja jo smūgį atmušė skersinis, o jei įvartis būtų buvęs pasiektas gal paskutinės minutės būtų buvusios dar aktyvesnė.

Taigi, teisėjo finalinis švilpukas paskelbė pirmą Šiaulių komandos pralaimėjimą, kurio komanda savo žaidimu ir nusipelnė. Iki kitų varžybų savaitė ir reikia tikėtis, kad treneriai paruoš geresnį varžybų planą rungtynėms prieš "Spyrį", o žaidėjai jį geriau išpildys. Taip pat gal jau prie komandos galės prisijungti Kožans arba Rapalavičius ir taip sustiprins gynybos liniją. Tai tik sezono pradžia ir laiko klaidoms dar yra, bet kai tvarkaraštis yra toks, kad pirmus du turus žaidžiama su lygos naujokais tai norisi ir taškų.

3 komentarai:

  1. Jo, kažkaip daugiau iš Šiaulių tikėjausi.. gal čia tik pirmas blynas prisvilęs, aiškiau pasimatys po kitų rungtynių. Faktas vienas, kad kol kas skirtingai nei pernai, lengvai mušamų komandų lygoje nematyti.

    AtsakytiPanaikinti
  2. kai kuriuose klubuose neaiški situacija tai dar anksti daryti išvadą apie "lengvai mušamas komandas".
    O žiūrint šeštadienį Šiaulių žaidimą tai nenoromis prisimenu Deivio Kančelskio 2012 sezono pradžią.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ar bus Šiaulių - Spyrio apžvalgėlė?:)

    AtsakytiPanaikinti