2015 m. vasario 26 d., ketvirtadienis

Sergiy Semenyuk, Lucas Luiz da Silva Moraes ir Donatas Petrauskas

Kiek pavėluotai, bet vis tiek, nusprendžiau pratęsti pažintį su komandos naujokais. Šį kartą apie tai, kas komandą sustiprino per pastarąsias dvi savaitės.

Sergiy Semenyuk 24metai, krašto saugas/gynėjas (2014m. Dinamo Brest, Baltarusija)


Apie karjerą: Donecko Shakhtar klubo auklėtinis sulaukęs 21 metų paliko Ukrainą ir pradėjo savo legionieriaus karjerą. Pirmoji stotelė tapo kaimyninė Baltarusija. Joje Serioža pritapo ir Dinamo komandoje praleido 3 sezonus. Bresto komanda yra Balaturusijos lygos vidutiniokė, per tris sezonus, kai joje rungtyniavo naujasis Šiaulių žaidėjas, buvo atitinkamai užimtos 8, 9 ir 10 vietos. Rezultatai neįspūdingi, tačiau reikia paminėti, kad ukrainietis iškart tapo pagrindinės sudėties žaidėjas ir pirmus du sezonus sužaidė po 20 rungtynių pagrindinėje komandos sudėtyje (paskutinį sezoną sužaidė 19). Gali pasirodyti, kad nieko įspūdingo, bet reikia paminėti, kad Lietuvos rinkinės saugas Fiodoras Černykas, prieš persikeliant į Lenkiją, atstovavo Dnepr Mogiliov komandai, kuri pernai krito iš Baltarusijos aukščiausios lygos, o dar prieš metus buvo 10-ta.
Vaidmuo komandoje: Pozicija labai panaši į Ramūno Radavičiaus, nes abu jie gali rungtyniauti tiek saugo, tiek gynėjo pozicijose. Kai komandoje nėra daug žaidėjų, universalumas visada praverčia, tačiau panašu, kad pirmoji opcija, kur bus naudojamas Sergėjus, bus krašto saugo vieta. Du įvarčiai pasirengimo metu (daugiau nei du kart niekas neįmušė) leidžia manyti, kad ukrainietis bus rimta paspirtis atakuojant.
Įdomus faktas: Semenyuk prieš daugelį metų atstovavo ir Ukrainos jaunimo komandoms. Sprendžiant iš statistikos buvo svarbus U17 žaidėjas, nes joje sužaidė net 20 rungtynių ir pelnė 2 įvarčius, o štai U19 jau tik vienos rungtynės.


Lucas Luiz da Silva Moraes 25 metai, puolėjas (2014m. Agrupación Deportiva, Ispanija)

Apie karjerą: Lucas vienas iš tų brazilų kurie ilgai nelaukė savo šanso, kad galėtų palikti tėvynę. Tada kai jis pirmą kartą paliko Braziliją ir persikėlė į Ispaniją Lucasui buvo buvo tik 17 metų. Iš viso Agrupacion Deportiva komandoje Lucas praleido du kartus po du metus, tai komanda kuri rungtyniauja ketvirtajame Ispanijos divizione. Reikėtų paminėti tai, kad Tercera divizioną sudaro 18 lygų po 20 komandų, tai gi išvis ketvirtajame divizione rungtyniauja 360 komandų. Matant didžiulį komandų skaičių, galima manyti, kad tai yra mėgėjiška lyga, o tai reiškia, kad "Šiauliai" bus pirmoji proga pasirodyti ką Lucas gali parodyti rungtyniaudamas su profesionalais.
Vaidmuo komandoje: Jei klubo administracija nenustebins ir daugiau komandos nepapildys joks atakuojančio plano žaidėjas, tai Lucas turėtų tapti pagrindiniu šiaulieč ginklu puolime. Atsakomybė didžiulė, nes atsarginio varianto nelabai ir yra. Brazilas pasižymi puikiomis fizinėmis savybėmis, o ar atletiškas kūnas atlaikys tenkančią atsakomybę?
Įdomus faktas: Lucas Moraes tapo trečiuoju brazilu Šiaulių komandoje. Nors Brazilija garsėja kaip puikiai atakuojančių žaidėjų gimtinė, jis taps tik pirmuoju Šiaulių brazilu, kuris rungtyniaus atakos smaigalyje.


Petrauskas karjeros zenite.

Donatas Petrauskas 31 metai, saugas (2014m. Ekranas)

Apie karjerą: Žaidėjas, kuris tikrai negali pasigirti spalvinga karjera. Donatas savo profesionalo karjerą pradėjo jau daugiau nei prieš dešimtmetį, bet per šį laikotarpį "Šiauliai" taps tik trečiąja komanda, kuriai jis atstovaus. Petrauskas yra vienas iš tų žaidėjų kuriuos galima priskirti prie auksinės Panevėžio Ekrano kartos. Karta kuri kartu brendo Panevėžyje, vėliau išsiskirstė po kitus Lietuvos ar užsienio klubus ir papildė rinktinės kandidatų gretas. Žymiausi futbolininkai, tada subrendę Aukštaitijos mieste, buvo Savėnas, Kučys, Arūnas Klimavičius. Tikriausiai dėl didelės konkurencijos ir sunkių traumų, Donatas Petrauskas liko pastarųjų šešėlyje. Būtent todėl gaivinti savo karjeros 2010 metais patraukė į kaimyninį Pakruojį. Gaivinimas pavyko ir Donatas sulaukė nacionalinės rinktinės trenerių dėmesio, o taip pat vieną mėnesį buvo išrinktas ir geriausiu A lygos žaidėju.
Kai nelemta, tai nelemta. Rinktinėje debiutuoti sutrukdė trauma, o reikšmingesnių apdovanojimų sezono pabaigoje su Kruoja iškovoti nepavyko. Prieš du metus, po kelių sezonų pertraukos, Donatas grįžo į Ekraną, bet tada jau panevėžiečiai turėjo rimtų problemų su finansais.
Vaidmuo komandoje: Vidurio saugo pozicijoje buvo didžiulės problemos, nes nepavyko išsaugoti praėjusio sezono žaidėjų, kurie žaidė šioje pozicijoje. Naujokų žvalgyba taip pat užtruko. Iš Sakavicko interviu galima spręsti, kad buvo pasirašyta sutartis ne tik su Tamaziu, bet ir su kroatu Hadžičiumi, bet pastarasis patyrė traumą. Tikriausiai, dėl šios priežasties ir buvo nuspręsta staigia ieškoti pastiprinimo, o Petrauskas pasirodė tinkamas variantas. Įdomu, ar Donatui pavyks dar kartą sužibėti ir kilstelėti savo karjerą po vangaus praėjusio sezono.
Įdomus faktas: Praėjusį šeštadienį (02-21) Kruojos ir Šiaulių internetinėse svetainėse pasirodė naujienos apie sužaistas draugiškas rungtynes. Abejų komandų rungtynių sudėtyse buvo įrašyta, kad rungtyniavo "D. Petrauskas". Sirgaliams liko tik spėlioti ar komandų atstovai įvėlė klaidą, ar vienas iš "D. Petrauskų" buvo Džiugas Petrauskas, pernai rungtyniavęs "Ekrane" ir "Stumbre". Džiugu, kad dabar jau aišku, kad Donatas buvo "Šiaulių" sudėtyje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą