2015 m. vasario 10 d., antradienis

Istorija. Rezultatyviausi Šiaulių futbolininkai

Pernai šiame bloge galėjote surasti suskaičiuotus legionierius, juos skaičiuosiu ir šiemet, tačiau galvojant apie tai kilo ir dar viena mintis. Jau aišku, kad šiais metais reikės ieškoti naujo atakų lyderio, nes pastaruosius du sezonus pagrindiniu puolėju buvęs Niko paliko komandą. Pasidarė įdomu kokią poziciją jis užima rezultatyviausių žaidėjų lentelėje, kas joje yra rezultatyviausias, o taip pat kas joje papuola į dešimtuką. Pradžioje galvojau, kad tai užims nemažai laiko, tačiau Lietuvos futbolo enciklopedijoje rastą informaciją persikelti pas save netruko ilgai.
Kaip atspirties tašką ėmiau 2005 metus. Tada kai FC Šiauliai debiutavo (tokiu pavadinimu) aukščiausioje Lietuvos lygoje. Žemiau sudėliojau kiekvieno sezono rezultatyviausių TOP5 ir bendrą TOP 10. Rezultatais dalinuosi su jumis.

Įdomūs faktai: Per 10 metų, kai Šiauliai nepertraukiamai turi savo komandą aukščiausioje šalies lygoje, rezultatyviausiu futbolininku 5 kartus buvo lietuvis, 4 legionierius. Dar vieną kartą įvarčių sąskaita buvo vienoda tiek pas lietuvį, tiek pas legionierių.


Įdomūs faktai: Galyuza tapo rezultatyviausiu žaidėju ir "pastatė" naują vidaus rekordą, kurį pagerinti prireikė 6 metų.
Andrius Šidlauskas antrą kartą papuolė į TOP5 ir daugiau šiaulietis reprezentacinėje komandoje nebežaidė.


Įdomūs faktai: Pirmąsias dvi vietas užėmė legionieriai - tai vienintelis toks atvejis per 10 metų.


Įdomūs faktai: Per 10 metų tik du sezonus TOP5 nebuvo legionierių. Taip nutiko du sezonus iš eilės 2008 ir 2009 metais.
4 įvarčiai, tai pats mažiausias skaičius kurio užteko futbolininkui norint tapti rezultatyviausiu sezono žaidėju.


 Įdomūs faktai: Antrą sezoną iš eilės rezultatyviausiu žaidėju tapo Mantas Kuklys, dabar esantis vienu geriausiu Šiaulių miesto futbolininkų.
Net 4 žaidėjai papuolė į TOP5 du metus iš eilės (2008 ir 2009).


 Įdomūs faktai: 2010 metai buvo paskutiniai kai į TOP5 pakliuvo Raskov, Kuklys ir Viktoravičius. Raskov jame buvo 2 kartus, o štai Kuklys ir Viktoravičius net po keturis.


Įdomūs faktai: Per 10 metų vienženklio įvarčių skaičiaus, savo sąskaitoje, užteko keturis kartus (2008, 2009, 2010 ir 2013m.), kad tapti rezultatyviausiu sezono žaidėju.


Įdomūs faktai: Iki tol buvusią 16 įvarčių ribą Artūras Rimkevičius kilstelėjo taip, kad norint pagerinti Šiaulių klubo vidaus rezultatyvumo rekordą, tikriausiai, reikės pagerinti ir šalies rekordą.
Tai buvo metai, kai ne tik Rimkevičius tapo rezultatyviausiu, bet ir visa Šiaulių komanda sužaidė patį rezultatyviausią sezoną per visą dešimtmetį. 79 tikslūs smūgiai į priešininkų vartus.


Įdomūs faktai: Lyginant TOP5 2012 ir 2013 metų pasikeitė visi 5 futbolininkai. Tai pirmiausia lėmė, kad nei vienas žaidėjas iš 2012 metų penketuko kitais metais nebevilkėjo geltonai-juodų marškinėlių.


Įdomūs faktai: Į penketuką įrašytos net 7 pavardės.
Taip pat 2014 metais net į antrą poziciją pakilo gynėjas - Vytas Gašpuitis.
Per 10 metų tik du kartus rezultatyviausiu lygos žaidėju tapo Šiaulių futbolininkas. Pirmajam tai pavyko padaryti, lygos rekordininkui, Rimkevičiui. Antrasis Niko Tokič.


Įdomūs faktai: Galutinė suvestinė parodė, kad pateki į TOP 10 užtenka vieno užtikrinto sezono ir dešimtuką turėtų palikti kelmiškis Vaidas Šilėnas.
Norint tapti rezultatyviausiu žaidėju vieno sezono tikriausiai jau niekam neužteks, o kad užtektų dviejų reikia stabiliai įspūdingų rezultatų.
Į dešimtuką pateko 4 puolėjai (Rimkevičius, Tokič, Raskov, Viktoravičius) ir 4 saugai (Kuklys, Vėževičius, Kozlovs ir Šilėnas). Butavičius ir Galyuza per savo karjerą Šiauliuose sužaidė abiejuose pozicijose, tiek saugo, tiek puolėjo.
Ilja Galyuza vienintelis žaidėjas dešimtuke kuriam jame atsidurti užteko vieno sezono. Likę 9 futbolninkai komandoje praleido ilgesnį karjeros etapą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą