2015 m. sausio 24 d., šeštadienis

Naujokas ir pirmosios draugiškos rungtynės.

Pagaliau paslaptingumo burbulas sprogo ir FC Šiauliai išlindo iš spintos. Šią savaitę įvyko simbolinis trenerio ir naujojo klubo vadovo pristatymas internetinėje erdvėje ir merijoje. Taip pat buvo sužaistos pirmos draugiškos rungtynės ir pristatytas pirmasis naujokas. Jį pirmiausia ir apkalbėkime.

2015m. pirmas apsilankymas futbolo rungtynėse
Ramūnas Radavičius

Praeito sezono pradžioje labiausiai patyręs žaidėjas komandoje buvo Gaurilovas. Žmogus kuris kelis sezonus rungtyniavo mėgėjiškoje Ispanijos lygoje ir tikriausiai nebuvo 100% susikoncentravęs į futbolą. Vien žiūrint iš šio taško galime pavadinti Ramūną Radavičių kaip labai sėkmingą pirkinį.
Tai labai patyręs, daug matęs, aukštesnio, nei vidutinio A lygos žaidėjo, meistriškumo žaidėjas. Tiesa, metai privalo daryti savo ir negaliu būti tikras, kad Ramūnui visi šie būdvardžiai tiks ir šiame sezone, bet patirties niekas neatims. Radavičius savo brandžiausius karjeros metus praleido FK "Ekrano" komandoje, kai su tuo metu konkurencijos neturėjusia ekipa, visus tris sezonus džiaugėsi A lygos auksu. Taip pat tai vienas iš nedaugelio žaidėjų kurie rungtyniaudami tik A lygoje, savo laiku sugebėjo įsitvirtinti pagrindinėje rinktinės sudėtyje. Per savo karjerą Radavičius išbandė daug pozicijų aikštėje. Rinktinėje rungtyniavo krašto gynėju, Ekrane daugiausia krašto saugo pozicijoje, bet reikalui esant ir trūkstant kūrybingų vidurio saugų buvo ten pastatomas. Dabar, dėl kintančių fizinių kondicijų, Radavičių tikriausiai matysi rungtyniaujant tik saugų linijoje ir besirūpinantį atakuojančiais veiksmais.
Kad praėjusio sezono pradžioje, naujasis Šiaulių žaidėjas, dar turėjo parako puikiai pamenu. Sezono pradžioje Žalgiris išsiuntė savo pagrindinį kairiojo krašto gynėją Egidijų Vaitkūną ir jį pakeitė Armėnijos rinktinės žaidėju - Artaku. Pagal pirminį nusistatymą Radavičius turėjo būti atsarginis žaidėjas, bet armėnui nesisekė prisitaikyti prie komandos žaidimo, o Radavičiui atvirkščiai. Natūralu, kad lietuvis paneigė išankstines prognozes ir iki vasaros, kol grįžo Vaitkūnas, buvo pagrindinis vilniečių kairiojo krašto gynėjas. Ramūnas Radavičius buvo vienas iš tų žmonių kuris svariai prisidėjo prie labiausiai netikėto ir vieno gėdingiausių praėjusio sezono rezultatų. Kalbu apie rungtynes, ankstyvą pavasarį, tarp Žalgirio ir Sūduvos. Kaip tą vakarą Ramūnas skersavo kamuolius į baudos aikštelę buvo gražu žiūrėti. Po jo perdavimų krito ne vienas įvartis ir jei geresnė realizacija, galėjo kristi dar keli. Po tokio pasirodymo, kurį laiką, jis buvo tapęs ir lygos lyderiu pagal rezultatyvius perdavimus. Tai nėra labai įprastas krašto gynėjo pozicijoje rungtyniaujančiam žaidėjui, todėl natūralu, kad po kelių savaičių šią poziciją užleido kitiems. Per praėjusį sezoną viso sužaidė 18 rungtynių (16 startinėje sudėtyje) ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus (ketvirtas rezultatas komandoje).
Nuomonė apie šį pirkinį yra gera ir tikiuosi, kad jis mano ir kitų "Šiaulių" komandos sirgalių  lūkesčius pateisins.

Šiauliai 4-0 Spyris

Dar prieš kelis mėnesius šios komandos kovojo taurės turnyre ir laimėjo kauniečiai. Šį kartą viskas buvo kitaip. Užtikrintas žaidimas pirmajame kėlinyje ir jokių progų varžovui. Nors abu kėliniai baigėsi vienodu rezultatu 2-0, bet vertinant rungtynes kaip pasirengimą sezonui, tai reikėtų kalbėti tik apie pirmą kėlinį. Jame rungtyniavo daugiau žaidėjų kurie šiais metais turėtų sudaryti komandos branduolį, o štai antrajame žaidė daugiausiai dubleriai kuriuos, tikriausiai, šiemet dar matysime daugiausiai tribūnuose arba ant atsarginių žaidėjų suoliuko. Taip pat reikia paminėti, kad dar komandoje trūko žaidėjų kurie yra su U21 rinktine.
Be to, kad žiūrovai galėjo išvysti užtikrintą pergalę, jie taip pat galėjo pažiūrėti į peržiūroje dalyvaujančius futbolininkus, o jų buvo nemažai.
Sudėtis. Šiauliai - Spyris

Rimčiau naujokus paanalizuosiu kai jie jau bus prisijungę prie komandos oficialiai, o kol kas tik šiaip, po sakinį apie jų pasirodymą.
Valinčius - patyręs ir gerų sezonų turėjęs vartininkas, legionieriaus karjera nenusisekė ir dabar reikia vardą išsikovoti iš naujo. Daug darbo neturėjo, bet atrodė užtikrintai tai epizodais kai reikėjo pagelbėti.
Dešinysis kraštas. Nuo manęs buvo toliausiai, todėl negaliu pasakyti kas ten žaidė. Pagal žaidimo manierą atrodo, kad tai nebuvo Valdemaras Borovskis. Valdemaras linkęs labiau jungtis į atakas nei, kad šis žaidėjas.
Centro gynyboje rungtyniavo legionierius kuris buvo aktyvus ir stengėsi organizuoti komandos gynybą. Daugiausiai nurodymu dalino rusų kalba.
Kairiojo krašto gynyboje rungtyniavo žaidėjas vardu Nikita. Jis žaidė abu kėlinius, antrame vidurio saugo pozicijoje. Tai buvo prasčiausias pirmo kėlinio žaidėjas, gynyboje nesusitvarkė. Padarė kelias grubias pražangas, kur oficialiose rungtynėse tikrai būtų gavęs kortelę.
Radavičius. Dėl vidurio saugų trukumo turėjo rungtyniauti atraminio saugo pozicijoje, bet tai jam nesutrukdė pasirodyti gerai. Panašu, kad šį sezoną tikrai turėsime žmogų kuris gebės skersuoti kamuolį ir išpildyti standartines progas.
Lesčius prieš savaitę atstovavo salės futbolo rinktinei, o dabar jau grįžo į didįjį futbolą. Abejoju ar jam pavyks laimėti konkurencinę kovą su kitais krašto saugais, bet jei klubas nuspręs jį pasilikti, tai ant suoliuko toks žmogus pravers.
Uche. Du įvarčiai viską pasako. Nors neaišku ar jis patemptų pagrindinio puolėjo rolę, o ar reikalingas toks krašto saugas galima ir suabejoti. Kaip ir Nikita rungtyniavo abu kėlinius.

Manau kitą savaitę sulauksime naujienų ir gal būt kažkas taps oficialiais komandos nariais. Spėju, kad Valinčius.

1 komentaras: