2015 m. sausio 10 d., šeštadienis

Pirmosios naujienos

Pernai pasibaigus sezonui galvojau apie tris galimus scenarijus ateinančiam sezonui. Iškart atmesdamas blogiausią - komandos išnykimą arba pasitraukimą į žemesnį lygi. Ne tam buvo formuota komanda kuri kovojo ir atiminėjo taškus iš daugelio komandų, kad jau po kelių mėnesių savo noru dingtų iš A lygos žemėlapio. Žinau, kad pernai šis scenarijus buvo svarstomas, bet puiku, kad to neįvyko. Tikiuosi neįvyks ir šiais metais.

Pirmasis scenarijus nėra realus, ar bent jau yra mažai tikėtinas. Pernai buvo pirmas sezonas be ankstesniųjų klubo savininkų, buvo pradėtas investuotojų ieškojimas. Pamenu kaip džiugiai šią žinia sutiko kai kurie Facebook komentatoriai. Dar po kiek laiko tie patys komentatoriai piktindamiesi, kad nesugebama surasti naujų šeimininkų kaip teigiamą pavyzdį pateikinėjo Bangos ir Tauro rezultatus šiuo klausimu. Nors stambaus investuotojo ir neatsirado komanda sugebėjo išgyventi sezoną ir iš pirmo žvilgsnio išgyveno lengviau nei kai kurie klubai su naujais šeimininkais. Asmeniškai aš tokį kelią išeiti iš esamos padėties nelaikau realiu. Jei ateitų rimtas investuotojas kuris norėtų ilgą laiką investuoti į futbolo klubą būtų galima rasti Lietuvoje ne vieną tokį patį ar geresnį variantą. Kur yra didesnis miestas, komanda su ilgesnę istorija ar geresnę infrastruktūrą. Todėl jei ir atsiras naujas turtingas šeimininkas jis turėtų būti vedamas patriotiškų jausmų arba asmeninių draugysčių nei, kad noro investuoti skaninamas verslo logikos.

Kitas scenarijus buvo toks kurio pats labiausiai norėjau. Mano noras buvo, kad komandos branduolys išliktu, nes sezono antrojoje pusėje komandos sudėtis mane tenkino. Kadangi nemažą komandos dalį sudarė jauni žaidėjai tai buvo galima tikėtis, kad jie būdami metais vyresni, būtų dar naudingesni komandai. Tai gi jei būtų pavykę išlaikyti komandos sudėtį tai, jei ne rezultatai (nes jie priklauso nuo varžovų), tai bent jau žaidimas galėtų būti geresnis. Deja, bet šis variantas šiai dienai jau nebe išsipildys. Nors Šiaulių klubo žinių nėra, bet besidomint kaip sekasi būsimiems varžovams sužinoma kokia situacija ir pas mus.
1. Justas Raziūnas. Atlanto klubo treneris vos pasibaigus sezonui paskelbė, kad vienas iš klubo naujokų bus mūsų krašto gynėjas/saugas.
2. Jevgenij Moroz. Naujo saugo stotelė legendinis Armėjos "Ararat" klubas.
3. Audrius Paškevičius. Ilgametis Šiaulių klubo atstovas gavo paaukštinimą ir persikėlė į čempionų komandą.
4. Gediminas Jarmalavičius. Kitą sezoną vadovaus "Granito" komandai. Tai pačiai kurią pernai vadovaudamas Šiauliams aplenkė vienu laipteliu. Interviu buvęs treneris dar pasakė: "Šiauliai" man negalėjo nieko pasiūlyti, tuo metu klube buvo neapibrėžta situacija."

buvusio trenerio nuotrauka iš skrastas.lt

Trečias scenarijus kuris šiai diena atrodo realiausias tai, kad komanda vėl bus buriama iš naujo. Kad joje vėl žais tie žaidėjai kurie neturės pasiūlymų iš kitų komandų, o prie jų prisidės jaunimas. Perspektyvaus jaunimo Šiauliuose yra, šiemet jau turėtų didesnį indelį į komandą įnešti rinktinės atstovai kurie treniruojasi Šiauliuose. Tačiau, kad klubas neturi strategijos sirgaliams nėra malonu. Nemalonu tikriausiai ne tik sirgaliams, bet kai nėra finansinių išteklių negali planuoti, kokia komanda bus 2016 metais, kai nežinai ar baigsi 2015 metus.
Gaila abiejų trenerių kurie palieka komanda. Pirmiausia Jarmalavičiaus kuris iš visų trenerių kurie dirbo pastaruosius metus Šiauliuose atrodo labiausiai pritapęs prie komandos. Tikriausiai tai dėl trenerio charizmos, nes nuėjęs į bet kokį klubą jis ten atrodo savas ir bendrauja tarsi treneris senbuvis. Tikrai linkiu sėkmės Gediminui ir kitą sezoną atidžiau stebėsiu kaip seksis ir kokį žaidimą demonstruos "Granitas". Taip pat žinoma lauksiu visada įdomių šio trenerio komentarų po rungtynių.
Nežinau kaip bus ateinančiais sezonais, bet ankstesniais sezonai beveik visada "Šiauliai" galėjo būti ramūs bent jau dėl vieno dalyko, kad komandos yra jaunų ir perspektyvių vartininkų. Be to didžiąja laiko dalį galėjome džiaugtis ir patikimu mūsų pagrindinių vartininkų darbu. Kurie atkreipdavo ne tik rinktinių dėmesį, bet užsienio klubų. Gal būt aš klystu, bet pirmiausia manau, kad tai didžiulis Audriaus Paškevičiaus nuopelnas, žmogaus kuris prisidėjo prie Giedriaus Arlauskio, Šarūno Jurevičiaus, Tado Simaičios, Nerijaus Taboko išvykimo į užsienio komandas. Žinant kiek mažai žaidėjų iš mūsų komandos yra tiesiogiai išvykę į užsienio ekipas tai vartininkų skaičius atrodo įspūdingai. Todėl linkiu tęsti pradėtus darbus ir linkiu, kad Vilniaus "Žalgiris" nebūtų aukščiausias karjeros laiptelis.

Viliuosi, kad jau kitą savaitę sulauksime kažkokių žinių iš komandos, nes jau kitą savaitę bus aiškūs pirmieji licencijavimo rezultatai. Iki sezono pradžios liko 7 savaitės todėl pats laikas kibti į darbą. Futbolo.lt facebook profilis pranešė, kad Ražanauskas pradeda vyriausiojo trenerio karjerą, neaišku ar tai bus Lietuvoje, ar A lygoje, ar žemesnėje, bet kol neturime trenerio tai galimas variantas. Nors aš manau didesnė tikimybė, kad prie komandos vairo stos kažkas iš vietinių trenerių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą