2015 m. lapkričio 22 d., sekmadienis

2015 m. LFF geriausių futbolininkų ir trenerių rinkimai

Tradiciškai besibaigiant sezonui, o taip pat ir 2015 metams LFF prašo sirgalių pagalbos renkant geriausius žaidėjus ir trenerius. Kaip ir praėjusiais metais dalinuosi savo mintimis ir balsais su visais kam yra įdomu.

Geriausias 2015 metų Lietuvos futbolininkas
Renkamas iš visų Lietuvos pilietybę turinčių futbolininkų, žaidžiančių tiek užsienio lygose, tiek Lietuvoje.

1. (5 tšk.) Lukas Spalvis - Daug komentarų nereikia, tai vienintelė Lietuvos viltis, kad greitu metu galime ir vėl turėti ryškesnę asmenybę futbole. Apie kurią kalbėtume ne tik mes, bet ir priešininkų komandų treneriai ir sirgaliai. Spalvis atsigavo po sunkios traumos ir panašu, kad šie metai jam taps tramplinu kilti aukščiau.

2. (3 tšk.) Fedor Černych - Per šiuos metus Fedoras įsitvirtino aukščiausioje Lenkijos lygoje ir sugebėjo pakeisti komandą. Naujoje komandoje nesiseka taip gerai, kaip tikriausiai pats tikėjosi, bet gauna žaidimo laiko ir kartais nubaudžia varžovus įvarčiais. Jei Fedoro žaidimas išliks stabilus, o komandos rezultatai pagerės, tikėtina, kad lietuvio karjeros kreivė dar kils aukštyn.

3. (1 tšk.) Vytautas Andriuškevičius - Vytautui šie metai nebuvo tokie geri kaip praėjusieji, daugiau traumų ir komandos žaidimas ne toks geras kaip 2014 metų rudenį. Bet faktas išlieka nepakitęs, Andriuškevičius rungtyniauja Olandijos aukščiausioje lygoje.

Kiti futbolininkai verti paminėjimo:
Giedrius Arlauskis - Su 2015 metų pradžia prasidėjo svarstymai kur tęs karjerą šis vartininkas. Tai neleido lietuviui nuolatos stovėti vartuose žaidžiant už "Steau", o persikėlus į Angliją vis nepavyksta debiutuoti ir yra tvirtas 2trasis vartininkas. Žaidybinės praktikos stoka labai stipriai atsiliepia ir aikštėje vilkint rinktinės aprangą.
Arvydas Novikovas - Nors 2015 metus Arvydui ir pavyko persikelti į stipresnę komandą, tačiau nesibaigiančios problemos su traumomis neleidžia atsiskleisti naujoje komandoje.



Geriausias 2015 metų "SMSCredit.lt A lygos" futbolininkas
Rinktis iš visų futbolininkų, 2015 m. žaidusių "SMSCredit.lt A lygoje"

1. (5 tšk.) Jurijus Mamaevas - Rezultatyvių perdavimų mašina, kuri puikiai dirbo tam, kad Trakų komandą be problemų užsitikrintų 2-trą vietą, o taip pat didesnę sezono dalį verstų Žalgirį žvalgytis į turnyro lentelę.

2. (3 tšk.) Tomas Radzinevičius - Didelės galimybės, kad Sūduva po dviejų metų pertraukos vėl iškovos A lygos apdovanojimus. Didelė tikimybė, kad Tomas Radzinevičius taps rezultatyviausiu žaidėju A lygoje. Jei taip įvyks tai sezonas Marijampolės komandai bus teigiamas, o pačiam ekipos kapitonui tikrai geras.

3. (1 tšk.) Linas Pilibaitis - Privalu buvo ką nors paminėti iš čempionų sudėties. Linas jau ne pirmą sezoną rodo gerus rezultatus, taip pat po ilgos pertraukos sulaukė kvietimo į rinktinę. Stebint Žalgirio žaidimą atrodo, kad tai vienas stabiliausių komandos narių, kurio nelabai veikia formos kitimas.

Perspektyviausias 2015 metų Lietuvoje žaidžiantis jaunas futbolininkas
Rinktis iš visų 2015 m. žaidusių A ar Pirmoje lygose gimusių po 1994 m. sausio 1 d.

1. (5 tšk.) Edvinas Gertmonas - Kadangi nominacija pavadinta "perspektyviausias", o ne sakykim "didžiausią įtaką rezultatams turėjęs jaunas žaidėjas" tai į pirmą vietą renkuosi Gertmoną. Pirmoje sezono dalyje buvo tvirtas pagrindinis Atlanto vartininkas, o svarbiausia, turi kontraktą su "Rennais" komandą, tuo jis ir yra perspektyvesnis už kitus.

2. (3 tšk.) David Aršakian - Tikriausiai, didžiausią įtaką padaręs savo komandos rezultatams jaunas žaidėjas. Davidui bus sunku pavyti Radzinevičių rezultatyviausiųjų futbolininkų lentelėje, bet jis lygant su marijampoliečiu yra 13 metų jaunesnis. 21 metų žaidėjui įmušti daugiau kaip 25 įvarčius yra puikus rezultatas ir leidžia tikėtis gero kontrakto kitais metais.

3. (1 tšk.) Marko Živkovič - Dar vienas legionierius, dar vienas tvirtas pagrindinės sudėties narys. Į Sūduvą atėjus treneriui iš Serbijos Živkovičius visą sezoną buvo vienas iš komandos lyderių ir nekeičiamas žaidėjas.

Geriausias 2015 metų Lieuvos pirmenybių treneris
Rinktis iš visų vyr. trenerių 2015 m. vadovavusių bent vienai komandai A arba Pirmoje lygoje.

1. (5 tšk.) Valdas Urbonas - Prieš sezoną atrodė, kad Trakų komanda praradusi beveik visus pernykščius lyderius nebus rimta pretendentė į medalius. Pirmosios sezono rungtynės tai tik patvirtino, nes riteriai buvo sutriuškinti Atlanto. Tačiau vėliau Trakai pradėjo demonstruoti geriausią futbolą A lygoje ir buvo rimti konkurentai Žalgiriui. Tiesa, Urbonas neturėjo tokio žaidėjų pasirinkimo kokį turėjo kita Vilniaus komanda, todėl kova buvo pralaimėta dar ketvirto rato viduryje. Vis dėl to Urbonas nusipelnė aukščiausio balo už šį sezoną.

2. (3 tšk.) Laimis Bičkauskas - Pagal komplektaciją Kauno "Spyrio" komandai sezono išvakarėse skyriau 10-9 vietą, dėl jos turėjo kovoti su Klaipėdos "Granitu". Kauniečių žaidimas ir rezultatai visiškai paneigė šias prognozės ir dar per pirmus du ratus "Spyris" užsiropštė iki ketvirtos vietos. Pagal sudėtį stipriai atsilikę nuo pirmų keturių komandų debiutantai nukrito iki 5 vietos, bet ir tai yra didžiulis pasiekimas. Kadangi sudėtyje buvo tik keli išskirtiniai žaidėjai nuopelnai už gerai veikusį mechanizmą tenką treneriui.

3. (1 tšk.) Valdas Dambrauskas -  Jaunasis treneris šiemet iškovojo pirmuosius du titulus būdamas vyriausiuoju treneriu. Jo pirmtakui Zubui pripažinimą atnėšė tik antrasis A lygos čempiono titulo. Manau, kad ir Valdui šis apdovanojimas dar per anksti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą