2012 m. lapkričio 17 d., šeštadienis

Sezono apibendrinimas: 3 po 3

Sveikinu visus su sezono pabaiga. Tiesa, pačiam šiek tiek liūdna, kad nuo šiol savaitgaliai turės apsieiti be Lietuviško futbolo. Kad ir kaip būtu nereikia liūdėti, nes kiekviena pabaiga yra kažko naujo pradžia, o žinant Lietuviško futbolo subtilybes tai galima tikėtis, kad tarpsezonis nebus ramus. Aš tuo tarpu pagaliau prisiruošiau sukurti blogą ir galbūt reguliariai jame kažką įrašyti apie Lietuvišką futbolą. Taigi mintis apie prasidedančia žiemos pertrauką ir ateinantį sezoną stumiu į šalį, ir rašau trumpą apibendrinimą apie jau praėjusį FC Šiauliai sezoną.

Kad pernelyg neišsiplėsti ir nesikartoti, nes kas domitės Šiaulių komanda tas ir taip puikiai žinote koks buvo šis sezonas ir kokia jo buvo eiga, nusprendžiau sudaryti savotiškus topus. Kuriuos sudarinėjau savo nuožiūra remdamasis vaizdu iš stadiono ir per Futbolo.tv

Top 3 labiausiai nudžiuginę žaidėjai


Dėl dviejų žaidėjų kuriuos reikėtų paminėti prie labiausiai nudžiuginusių buvau apsisprendęs jau senai ir jie pakankamai aiškūs. Trečiasis jau išvykęs į Izraelį, kalbu žinoma apie R. Veževičių. Todėl trečiąją vietą mano geriausių žaidėjų tope užims Šiaulių akademijos trijulė: E. Pilypas, T. Eliošius, T. Birškys. Žinoma, nei vienas iš jų negalėtų būti tope dėl savo asmeninio pasirodymo, bet mane kaip šiaulietį ir Šiaulių komandos sirgalių džiugina tai, kad pagrindinei miesto komandai atstovauja klubo išauginti žaidėjai. Taip kaip šio sezono pradžioje rungtyniavo T. Eliošius buvo gražu žiūrėti, gaila, kad viską sujaukė trauma ir po jos saugas taip ir nebe atgavo sezono pradžioje demonstruotos formos. O sezono pradžioje jis buvo vienas komandos lyderių. T. Birškys nukonkuravo kitus jaunus krašto saugus ir iš visos kompanijos rungtyniavo daugiausiai. Per sezoną sužaidė 25 rungtynes ir įmušė 2 įvarčius. E. Pilypas jau du - tris sezonus migruoja tarp atsarginių žaidėjų suoliuko ir pagrindinės komandos sudėties ir puikiai tinka ne tik rotacijai bet ir startiniai sudėčiai.

Antrąją vietą skiriu I. Kozlov. Latviui, kuriam 2011 metų sezoną sugadino trauma, o  šio sezono negadino niekas. Asmeninius latvio statistika tikrai gera – 9 įvarčiai tai tik skaičius kuris pirmiausiai krenta į akis, bet kur kas svarbesnis faktas yra tas, kad būtent aplink Igorį buvo sukamas komandos žaidimas. Jis ne tik pradėdavo komandos atakas bet ir atlikdavo paskutinį, aštrų pardavimą taip atlikdamas ne vieną rezultatyvų perdavimą. Geriausiai tai iliustruoja rungtynėse su ekranu išsukta ataka. santrauka (žiūrėti nuo 3:55).

A. Rimkevičius. Nereikia daug vynioti į vatą, pirma vieta ir taip aiški. Apie šį žmogų jau tiek šiemet prišnekėta, o ir šnekėtojai kur kas garbingesni ir labiau nusipelnę futbolui žmonės nei aš, tad aš nieko naujo ir nebe pasakysiu. Reikia tik padėkoti už nuostabų sezoną, už įvarčius, rekordą ir palinkėti įvarčių serijas pratęsti rinktinėje ir naujame klube.

Top trys labiausiai nuvylę žaidėjai



Nuvylusių žaidėjų nereitinguosiu, tiesiog paminėsiu tuos iš kurių tikėjausi daugiau, bet mano vilčių nepateisino.

Pernai vieną geriausių sezonų sužaidęs ir rinktinės trenerių dėmesio sulaukęs Šarūnas Jurevičius šiemet buvo savo paties šešėlis. Sezono pradžią praleidęs dėl traumos, vėliau sužaidė 12 rungtynių, bet taip ir nesugebėjo įsitvirtinti ir įtikinti komandos trenerių ir sirgalių, kad jis turėtų vartininkas numeris 1. Be to dar galima prisiminti ir labai nesėkmingas rungtynes, kai po Šarūno klaidos krito vienintelis rungtynių įvartis Marijampolėje, o rungtynes šiauliečiai pralošė 0-1.

Deividas Lunskis - nors asmeniškai jam didelių priekaištų neturiu, o ir tikriausiai šiam Šiaulių komandos patriotui ir senbuviui negalima turėti. Visgi už nekokį pasirodymą A lygoje ir labai prastą komandos gynybą turi dalį atsakomybės prisiimti  labiausiai patyręs komandos gynėjas ir jos kapitonas.

Taip jau susiklostė, kad visas nusivylimų trejetukas sudarytas iš žaidėjų kurie atsakingi už savo komandos vartų saugumą. Nesunku suprasti kodėl taip yra. Paskutinis žaidėjas kuris bus paminėtas yra Juvenalis. Pernai sužaidęs tikrai neblogą sezoną, šiemet dažniausiai atrodydavo pavargęs fiziškai ir persisotinęs futbolo morališkai. Taip padarymas dvigubą žalą: ne tik pats nespėdavo paskui varžovus, bet ir savus komandos draugus apkrėsdavo tuo lėtumu ir abejingumu.

šalia topo turėtų būti paminėti keli žaidėjai kurie komandai naudos nedavė, arba beveik nedavė: D. Galkevičius, Piotr Hvorosteanov, A. Jeršovas. Ar tai šių žaidėjų asmeninė kaltė, trenerio, ar komandos vadovybės aš nesiimu spręsti, bet šie pasirašyti kontraktai atrodo labai keisti ir tikrai nedavė tokios naudos kokios tikėjosi komandos sirgaliai.

Top trys įdomiausios sezono rungtynės



Sezonas padovanojo ne vienas įspūdingas rungtynes ir bent kelis mėnesius jos bus išliks mūsų atmintyje. Tris išrinkti sunku, bet išrinksiu :)

Kruoja 0-4 Šiauliai tikriausiai gražiausia sezono pergalė. Būtent tada, gegužės mėnesį komanda demonstravo geriausią žaidimą ir taip jau susiklostė, kad po volu pasipainiojo pagrindinis varžovas dėl ketvirtos vietos - Kruoja.  Kuri buvo sutrypta savo žiūrovų akivaizdoje. Nors Kruoja turėjo geresnį sezoną, bet bent tarpusavio dvikovose pergales šventė dažniau Šiauliai.

Ekranas 2-2 Šiauliai Gražios rungtynės, kurių antroje pusėje pavyko įmušti išlyginamąjį įvartį ir iškovoti tašką prieš čempionus. Kiekvienas taškas prieš čempionus nuteikia pozityviai, o Panevėžyje šiauliečiams iškovoti taškus pasiseka labai retai. Šiemet, skirtingai nei pernai, Šiauliai daug taškų prieš lyderius neiškovojo todėl šios rungtynės buvo neeilinės.

Šiauliai 3-4 Ekranas Įspūdingiausios sezono rungtynės, su tragiška pabaiga. Puikiai atspindi visą sezoną - Šiauliai  jį sužaidė įspūdingai, bet nesėkmingai. Pamenu po rungtynių buvau pilnas emocijų, bet kartu buvo apėmusi ir neviltis. Šlykštus jausmas. Tikrai geriau jautiesi po nuobodokų rungtynių kai tavo mėgstama komanda įmuša įvartį 80min. ir laimi 1-0. Kad ir koks jausmas tada buvo man tai vis tiek įdomiausios sezono rungtynės, su tikrai netikėta pabaiga.


pirmam kartui tiek :)

P.S. nuotraukos iš fc Šiauliai profilio facebook`e

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą