2013 m. vasario 2 d., šeštadienis

Žaidėjų rinka




Prasidėjo vasario mėnuo, o kai jis baigsis 2013 metų A lygos sezonas bus visai čia pat. Jau beveik visos komandos kurios jam ruošiasi yra suformavusios ekipos branduolį ir nuo vasario mėnesio didesnį dėmesį pradės skirti taktikai, žaidimo šlifavimui. Taip pat vasario mėnuo bus įdomus tuo, kad jei ne mėnesio pradžioje tai antroje jo pusėje turėtų būti paskelbta apie tarpsezonio skambiausių žaidėjų prisiviliojimą. Taip yra todėl, kad komandos sužaidusios dalį draugiškų rungtynių pamato silpniausias puses kurias reikia stiprinti, o antroji priežastis yra ta, kad užsidarius transferų langui vakarų Europoje, dauguma žaidėjų atsisako savo grandiozinių planų užkariauti senąjį žemyną ir nusileidžia ant žemės, susitaiko su mintimi, kad laukia dar bent pusmetis šaltoje Lietuvoje.

Ko? Kam? Trūksta 

 

                     Panevėžio Ekranas

                     Čempionai važiuoja namo iš Turkijos į kurią gal būt dar sugrįš. Per 10 dienų praleistų ten išbandė tris legionierius – du centro gynėjus ir centro saugą (playmakerį). Visiškai nenustebsiu jei su komandą toliau pasiruošimą tęs tik vienas iš jų ar iš nei vienas. Jei taip nutiks, niekas nesikeis, komandai labiausiai ir trūksta centro gynėjų ir centro saugo, taip pat komandą palikus A. Fofanai ir V. Lukšai nepamaišytų puolėjas ir krašto saugas, bet tai jau antraeilės bėdos. 
 
Prognozė (Lietuviai kurie galėtų papildyti komandą): I. Zelmikas; A. Klimavičius; D. Galkevičius; T. Tamošauskas;



                    Vilniaus Žalgiris 

                    Tiesiai šviesiai yra pareikšta, kad jei komandos daugiau niekas nebe paliks, ją turėtų sustiprinti du žaidėjai – puolėjas ir dešiniojo krašto saugas. Vilniečiai tik vakar išvyko į Kroatiją kur tikriausiai ir pamatysime kandidatus į šias pozicijas. Didžiausia galimybė, kad jie bus legionieriai, nes daug progų, kad į Žalgirį pereitų sakykim D. Česnauskis nėra. Tiesa yra galimybė ir, mano nuomone, ji vis labiau auga, kad Žalgiriui galėtų pavykti prisivilioti A lygos rekordininką A. Rimkevičių. 

Prognozė: A. Rimkevičius;
     
                  Marijampolės Sūduva 

                Marijampoliečiai praranda vieną žaidėją po kito ir atrodo, kad dėl to per daug nepergyvena. Panašu, kad dar prieš susirenkant komandai į pirmąsias treniruotes jau buvo aišku, kad sudėtis kardinaliai keisis. Papildymo reikia beveik visuose grandyse, daugiau mažiau sukomplektuota atrodo tik vartininko ir saugų pozicijos. Gynėjų Lietuvos rinkoje niekada netrūko, netruks ir šį sezoną, bet puolėją prisivilioti veikiausiai teks iš užsienio. Nebent būtų sutarta su gyva Suvalkijos krašto legenda T. Radzinevičiumi.

Prognozė: I. Zelmikas; T. Radzinevičius; A. Rimkevičius;


                    Pakruojo Kruoja

                      Vėliausiai pradėjusi pasiruošimą komanda ir dar neturinti nei vienos sutarties. Būtent todėl Pakruojo stovykloje vyksta nemaža žaidėjų migracija. Tai žinoma padės atsirinkti tinkamiausius narius komandai, bet kaip jau ir minėjau vasario mėnuo yra skirtas ne komandos branduolio formavimui, o žaidimo šlifavimui. Kruoja yra vienintelė komanda iš pirmojo penketuko kuri dar neturėjo rimtų draugiškų rungtynių.

Prognozė: M. Rapalis; I. Dedura; M. Samusiovas; R. Beniušis;


                     Šiaulių Šiauliai

                      Mažais žingsneliai bet juda į priekį. Komandą jau papildė keletas jaunų žaidėjų kurie turėtų pridėti aštrumo, bet Šiauliams, lyginant su praėjusiai metais labiausiai trūksta šaltakraujiškumo, kurio turėtų pridėti patyręs centro gynėjas ir centro saugas, o tai pat ir naujas snaiperis. Pagrindinio puolėjo poziciją užimti galintis žaidėjas jau yra Šiaulių komandos stovykloje, o štai gynėjo ir centro saugos atrodo dar reikės palaukti. Kad jie gali prisijungti netikėtai ir paskutinę minutę parodė paskutinių dviejų metų scenarijus, kai likus savaitei ar dar mažiau laiko prie komandos prisijungė Juvenalis, Malinauskas, Galkevičius.


Prognozė: I. Zelmikas;


                      Garždų Banga

                      Bangos komandos formavimo principai labai aiškūs. Pirmiausia savi žaidėjai, o jei nusprendžia išvažiuoti kitur juos pakeičia legionieriai. Lyginant su praėjusiais metais kaip didžiausias netektis galima išskirti išsiskyrimus su vartininkų ir puolėjais. Tiesa komandai pavyko išsaugoti pagrindinį atakų organizatorių Ž. Banį, o prie komandos po metų pertraukos prisijungė puolėjas/saugas G. Kulbis .Visas kitas netektis Garždų komanda atrodo yra pasirengusi kompensuoti mūsų broliškosios tautos Gruzijos ištekliais iš kurios vienas po kito pasirodo nauji žaidėjai.


Prognozė: M. Rapalis; S. Skinderis;


                    Alytaus Dainava 

                    Dzūkai jau spėjo pakeisti komandos valdybą ir trenerį, bet daugiau kardinalių pakeitimų kažin ar bus. Komandos padėtis panaši į Kruojos, sutarčių su žaidėjais beveik nėra, draugiškų rungtynių kur išbandyti kandidatus taip pat beveik nežaidžiama. Skirtumas tas, kad Alytiškiai pirmiausia progą suteikia saviems žaidėjams ir su jais pirmiausia planuoja sudaryti sutartis. Ar galima tikėti, kad komandą papildys žinomas žaidėjas? Manau, kad galima M. Kalonas buvęs rinktinės žaidėjas yra kilęs iš Alytaus krašto ir jei jis nesugebės rasti tinkamos komandos gali papildyti Dainavą.

Prognozė: M. Kalonas; V. Petkevičius;


                   Klaipėdos Atlantas 

                   Vos tik radęs finansinį pagrindą Rusijoje Atlantas nieko nelaukęs pradėjo šėlti. Pradžiai buvo kalbama apie jaunų žaidėjų atradimą ir pagalbą jiems atsiskleisti, vėliau apie jaunų ir patyrusių žaidėjų balansą, o galiausiai atrodo, kad ši komanda yra viena pagrindinių pretendenčių į medalius ir gal net į LFF taurę. Komandą jau papildė ar su ja treniruosi puokštė puikiai žinomų futbolininkų iš visos Lietuvos. Kas ją gali papildyti dar, sunku spręsti, bet pirmiausia pretendentai yra visi žaidėjai kurie kilę iš Klaipėdos krašto.

Prognozė: V. Alunderis; M. Samusiovas; T. Tamošauskas;


                      Tauragės Tauras

                      Tauragiškiai jau gavo A lygos licenciją, tiesa jiems negalima registruoti naujų žaidėjų dėl skolų likusių iš praėjusio sezono. Ar tos skolos bus padengtos - neaišku, bet jei ir bus ir pranešimų panašu, kad šis sezonas būtų dar sudėtingesnis nei praėjęs ir komanda pirmiausia remtųsi savo išugdytais jaunaisiais žaidėjais bei futbolo turistais ir plataus pasaulio.


Prognozė: E. Šetkus; N. Astraukas;


Štai tokie poreikiai, mano galva, yra A lygos komandų. O žemiau pateikiu, savo sudarytą, žinomų, laisvų (ar beveik laisvų) žaidėjų sąrašą. Jame žinoma gali būti įsivėlę klaidų.



Vartininkai:

P. Grybauskas*
M. Rapalis
E. Šetkus
S. Skinderis

Gynėjai:
V. Alunderis
V. Andriuškevičius*
V. Borovskij
I. Dedura
A. Klimavičius
M. Samusiovas
I. Zelimikas

Saugai:
D. Galkevičius
K. Jasaitis
A. Jaršovas
M. Kalonas
G. Savickas
T. Tamosauskas
A. Veikutis

Puolėjai:
N. Astrauskas
R. Beniušis
G. Juška
A. Rimkevičius
T. Radzinevičius

* žaidėjai turintys galiojančias