2012 m. lapkričio 20 d., antradienis

Pasvarstykime: Žaidėjai kurie gali palikti Lietuvą



Vakar buvo įvertinti geriausi sezono žaidėjai, o šiandiena galima pasvarstyti, kurie iš jų kitais metais dar rungtyniaus Lietuvoje. 
Lietuviškas futbolas yra toks, kad vienas iš nedaugelio dalykų kurie gali motyvuoti žaidėją yra kvietimas rungtyniauti į užsienį. Paskutiniu metu ar dėl kritusio Lietuvos lygos žaidėjų lygio, ar dėl išaugusių kaimyninių čempionatų lygio tokių žaidėjų kurie sugeba ne tik pradėti legionieriaus karjerą, bet ir ją sėkmingai tęsti vis mažėja. Pasibaigus sezonui nusprendžiau pasidalinti su Jumis mintimis apie tai kurie žaidėjai šiemet rungtyniavę Lietuvoje turi didžiausias galimybės kitą sezoną tapti legionieriais.

A.Rimkevičius (Šiauliai) tikimybė 99% -  Sužaidė geriausią sezoną karjeroje ir tapo geriausiu 2012 A lygos sezono žaidėju. Žaidėjas kuris turi legionieriaus patirties ir yra pretendentas į Lietuvos rinktinę. Dar Rudenio pradžioje buvo pasirodęs interviu su šiuo žaidėju, kuriame buvo rašoma, kad kontraktas kitiems metams jau suderėtas. Pasibaigus sezonui niekas kardinaliai nepasikeitė, tiesa, Artūras dabar sako, kad derybos tebesitęsia. Vienaip ar kitaip, galimybių išvysti A lygos rekordininką rungtyniaujantį kitais metais Lietuvoje praktiškai nėra.
 

C. Elliot (Žalgiris) 95% - Škoto prisijungimas prie Vilniaus komandos buvo netikėtas, dar labiau netikėta buvo tai, kad jis niekur neišvyko vasarą, nors ir turėjo puikią pirmąją sezono pusę. Tikimybė Eliotą rungtyniaujantį Lietuvoje kitais metais yra minimali. Pats žaidėjas pareiškė, kad nori palikti komandą. Klubo vadovybė tai patvirtino ir patikino, kad puolėjui ieško naujos komandos. Vienintelė problema yra ta, kad vilniečiai nori gauti išpirką už žaidėją, o ar atsiras norinčių ją mokėti – neaišku.


V. Borovskis (Sūduva) 80% - Lietuvos rinktinės, dešiniojo krašto gynėjas iš Sūduvos sirgalių dažniau sulaukdavo kritikos, nei pagyrimo žodžių. Skirtingos nuomonės, nei sirgaliai, buvo rinktinės treneris, kuris suteikė nevieną galimybę Borovskiui parodyti save. Būtent tai ir bus pagrindinė priežastis dėl kurios gynėjas turėtų sulaukti dėmesio iš užsienio ekipų. Marijampolės komandai konkuruoti su užsienio komandomis bus sunku, o ir noro išlaikyti žaidėją kažin ar bus. Todėl, manau, kad Borovskis tęs karjerą užsienyje arba Vilniuje, kur gali apsivilkti žaliai baltus marškinėlius.



E. Zubas (Ekanas) 75% - Vienas perspektyviausiu Lietuvos vartininkų, turintis jau nemaža tarptautinių rungtynių patirtį. Net neabejoju, kad dėmesio iš užsienio ekipų jis sulaukdavo ir seniau, bet komandos turėdavo atbaidyti nemaža išpirka, kurios reikalavo Ekranas. Šiemet situacija kiek pasikeitė, pirmiausia todėl, kad Panevėžio komanda turi finansinių bėdų ir reikalavimai iš potencialių pirkėjų galėjo nukristi. Būtent tai tikriausiai ir įtakojo, kad Emilijus jau yra išvykęs į Lenkijos komandos peržiūrą ir galimybės pradėti legionieriaus karjerą stipriai išaugo.



I.Kozlovs (Šiauliai) 75% - Latvis po sėkmingo sezono tapo laisvuoju agentu ir bandys ieškoti komandos aukštesnio lygio čempionate. Apie tai pats žaidėjas pasakojo video interviu. Bet tai tik žaidėjo norai, nebus labai netikėta jei neradus tinkamos komandos ar nesutarus dėl finansinių sąlygų, Igoris nuspręs grįžti į Šiaulius.


R. Ledesma (Sūduva) 70% - Geriausias visų laikų legionierius ir toliau neištrūksta iš V. Romanovo gniaužtų. Dar FBK laikais buvo skelbta, kad brazilas yra pasirašęs labai jau ilgą kontraktą su kauniečiu. Tiesa nėra labai aišku ar praėjusį sezoną žaidėjas Sūduvai buvo tik išnuomotas, ar  jai ir priklauso. Kaip ten bebūtų V. Murauskas savo interviu jau paskelbė, kad Ledesmą bus bandoma parduoti, vadinasi Rafaelis vis dar nebus laisvuoju agentu ir pats negalės rinktis kur tęsti karjerą.
 

Y. Urdinov (Ekranas) 60% – dar vienas rinktinės žaidėjas. Jei tikėti N. Kesmino kalbomis komentuojant rungtynes, tai šiuo žaidėju, dar vasarą, buvo susidomėjusios Rusijos Premier lygos komandos (lietuviais jos jau nebesidomi). Daugiau jokie gandai apie makedoną spaudoje nepasirodė, o žaidėjas su Panevežio klubu dar turi vienų metų sutartį.


T. Eliošius (Sūduva) 50% - Dar vienas perspektyvus žaidėjas, kuriam paskutiniai du sezonai nebuvo labai geri. Nepaisant to, vasaros pabaigoje žaidėjas buvo išvykęs į Čekiją kur nesėkmingai bandė susitarti su „Slovan“ ekipa. Ar pavyks šią žiemą sudominti užsienio komandos ir kurioje iš jų įsitvirtinti pamatysime žiemą.


K. Chvedukas (Sūduva) 50% - Jaunas ir visada energijos pilnas žaidėjas, marijampoliečių numylėtinis. Jis tikriausiai, nebūtų patekęs į šį sąrašą jei ne V. Murausko pranešimas, kad bus bandoma „prastumti“ Karolį į aukštesnio lygio komandą. Dabar viskas priklausys nuo to paties Murausko ryšių ir derybų meno.


V. Lukša (Ekranas) 40% - Puikiai rungtyniavęs, vienas geriausių A lygos žaidėjų šiame sezone. Vytautui koja pakišti gali tai, kad jis jau turi nelabai sėkmingos patirties užsienyje, kur daugiausiai laiko praleisdavo ant atsarginių suoliuko. Taip pat pagal kontraktą dar vieną sezoną žaidėjas turėtų likti Panevėžyje, o Ekranas lengvai su savo lyderiais nelinkęs skirtis. Lemiamą žodį Lukšos  tolimesnėje karjeroje, tikriausiai, tars Ekrano finansinis stabilumas.


A. Žulpa (Kruoja) 30% - Šią žiemą ilgą laiką praleido užsienyje, kur dalyvavo komandų peržiūrose. Šį tarpsezonį situacija gali kartotis, ypač jei kalbos apie Kruojos žlugimą pasitvirtins.


Tokie paspėliojimai, o realybė bus aiški po 2-3 mėnesių. Savo nuomonę apie žaidėjų galimybes išvykti į aukštesnio lygio komandas galite išreikšti komentarų skiltyje.